Hieronnat

Klassinen hieronta

Klassisessa hieronnassa käytetään usein erilaisia klassisia hierontaotteita. Näitä ovat mm. sivelyote, hankausote ja puserteluote. Klassisen hieronnan vaikutuksia ovat lihasten lämpeneminen ja rentoutuminen, verenkierron ja aineenvaihdunnan elpyminen, kuona-aineiden poistuminen sekä tämän kaiken vuoksi ihon kunnon paraneminen.

Kuumakivihieronta

Kuumakivihieronta tehdään kuumilla/lämpimillä laavakivillä sekä öljyllä. Kuumakivihieronta perustuu klassiseen hierontaan, mutta apuvälineinä käytetään kiviä. Hieronta on rentouttava ja vaikutukset samat kuin klassisessa hieronnassa.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta tehdään vaatteet päällä (mieluiten kevyt puuvillainen pusero) asiakas tuolilla istuen. Asiakkaan toiveiden mukaan hoito tehdään joko ilman öljyä tai öljyn kanssa. Intialainen päähieronta rentouttaa lihaksia ja mieltä ja sillä voidaan saada apua mm. unettomuuteen, päänsärkyyn, jännittyneisiin lihaksiin sekä hius- ja päänahan ongelmiin.

Kasvolymfa

Lymfa- eli imunestehieronta on kevyesti käsin tehtävä pumppausmenetelmä, jonka tarkoituksena on tehostaa imunesteen virtausta lymfasuonistossa ja edistää ylimääräisen nesteen ja kuona-aineiden siirtymistä lymfateihin. Sieltä ylimääräiset nesteet ja kuona-aineet kulkeutuvat verenkiertoon ja virtsan mukana pois elimistöstä. Lymfahieronta on siis rentouttava, kudoksia hoitava ja puhdistava hierontamenetelmä. Se auttaa myös turvotukseen.

Lymfaa ei suositella ihmisille, joilla on mm. :
kasvaimia, sydämen toimintahäiriöitä, akuutteja sairauksia tai tulehduksia elimistössä, imusuoniston sairauksia tai munuaissairauksia.

Lymfaa suositellaan mm. :

ikääntyvälle iholle, silmäpusseille, herkälle ja couperoottiselle iholle, lievään akneen/rasvaiselle iholle (varsinkin epäpuhtauksien poiston jälkeen rauhoittamaan), väsyneelle ja elottomalle/harmaalle iholle sekä hormonaalisiin turvotuksiin.

Lymfaa suositellaan sarjahoitona mahdollisten vaikutusten saamiseksi.